Redigering av webplatsen

Sök personal

Två doktorandtjänster i astrofysik eller rymdfysik

Avdelningen för astronomi och rymdfysik utlyser nu två doktorandtjänster. Ett av tjänsterna finansieras av Uppsala universitet, och doktoranden väljer och definierar sitt eget projekt inom astronomi och rymdfysik. Den andra tjänsten finansieras genom ett forskningsanslag, och doktoranden kommer att arbeta med analyser av högupplösta spektra av tusentals olikartade stjärnor. Dessa är relaterade till rymdprojektet Gaia och en kartläggning med Very Large Telescope, med en kvantitativ belysning av uppkomsten och utvecklingen av Vintergatans unga och gamla populationer som mål.

För mer information, se http://www.physics.uu.se/files/Announcement_2PhDs_UppsalaAstroSpace_swed...

BilagaStorlek
Announcement_2PhDs_UppsalaAstroSpace_swedish.pdf65.35 kB