Christian Glaser befordrad till universitetslektor

2023-03-28

Christian Glaser befordrades den 14 mars 2023 till universitetslektor i experimentell astropartikelfysik vid institutionen för fysik och astronomi.

— Jag är glad över att Uppsala universitet värdesätter mitt arbete och vill att jag fortsätter mitt arbete här, säger Christian Glaser.

Christian Glaser kom till Uppsala universitet i maj 2020 och hans forskningsområde är astropartikelfysik. Han arbetar med att detektera ultrahögenergetiska kosmiska neutriner med hjälp av neutrinoteleskop på Sydpolen och Grönland. Där arbetar han med ARIANNA, som är en av tio radiodetektorer på Ross Ice Shelf vid kusten på Antarktis, IceCube-Gen2, som är en kommande omfattande utveckling av det nuvarande neutrinotleskopet IceCube på Antarktis och RNO-G (Radio Neutrino Observatory Greenland), som är en detektor som just nu konstrueras på centrala Grönland.

— Det projekt jag tycker är mest spännande att arbeta med just nu är utveckling av ny hårdvara och triggersystem för nästa generations neutrinodetektor på Sydpolen, IceCube-Gen2. Om vi lyckas med det, kommer det kunna leda till en tredubbling av de vetenskapliga resultaten från en uppgradering av dagens neutrinoteleskop IceCube. Här i Uppsala har jag en fantastisk miljö för att kunna lyckas med det, såsom erfarna ingenjörer, excellenta postdocs och tvärvetenskapligt stöd från A14Research och välutrustade labblokaler, säger Christian Glaser.

Kort bakgrund

2017            

PhD, Aachen, Tyskland

2017—2020 

PostDoc DFG (German Research Foundation), University of California Irvine

2020­—2023 

Biträdande universitetslektor, institutionen för fysik och astronomi, Uppsala universitet

2023—        

Universitetslektor i experimentell astropartikelfysik, institutionen för fysik och astronomi, Uppsala universitet

Senast uppdaterad: 2023-08-04