Lisa Freyhult tilldelas lärarpris från teknisk fysikstudenter

2023-04-27

Lisa Freyhult, universitetslektor vid institutionen för fysik och astronomi, har tilldelats 2023 års lärarutmärkelse av Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Hon tilldelas priset för sitt sätt att konsekvent lära ut avancerat material på ett särskilt pedagogiskt vis - en ledstjärna för programmets undervisning.

Nomineringen till priset löd:

"Lisa har visat upp enastående pedagogisk förmåga och har varit en drivande kraft i att höja den pedagogiska standarden på programmet. Genom sitt engagemang och sin otroliga kunskap har hon hjälpt till att förbättra studenternas egna tänkande och bidragit till att göra kurser roliga och tillgängliga för alla. Lisa är en föreläsare som lyhört lyssnar på sina studenter och kan förklara även de mest komplicerade frågorna på ett sätt som gör att alla förstår. Hon har varit en ovärderlig resurs för programmets studenter och har förtjänat detta pris i många år. Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker tackar henne för sitt hårda arbete och sin dedikation till att utbilda kommande ingenjörer och tilldelar med stor glädje 2023 års lärarpris till Lisa Freyhult."

Lisa Freyhult.
Foto: Mikael Wallerstedt.

Pristagaren utses av en jury utifrån nomineringar från studenter på civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik vid Uppsala universitet. Lärarpriset delas ut årligen till en lärare, föreläsare eller labbhandledare som utmärkt sig pedagogiskt och varit framstående i sin undervisning.

– Det är fantastiskt roligt att få priset förstås. Vi är många lärare som har arbetat för att utbildningen vid civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik ska bli bra de senaste åren och det är roligt att studenterna uppskattar det som gjorts. Särskilt roligt är det att få priset eftersom det kommer från studenterna själva, säger Lisa Freyhult.

Syftet med priset är att lyfta fram skickliga och dedikerade lärare och på så sätt främja att den pedagogiska nivån höjs på programmet överlag. Priset delades ut under Föreningen Uppsala Tekniska Fysikers stormöte, FSTORM, den 13 april 2023 på Ångströmlaboratoriet.

Läs mer

Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker

Senast uppdaterad: 2023-08-04