Höstlovskul för högstadietjejer

2017-10-27

Den 30 oktober till 1 november upprepar Uppsala universitet succén Teknikdagar för tjejer. Då får tjejer i åldrarna 13 till 15 år från hela Upplandsregionen testa roliga och kreativa aktiviteter på tema teknik och naturvetenskap.

svetsning

Den här gången besöker tjejerna Sandvik Coromant och Wilhelm Haglunds gymnasium i Gimo. Dessutom intar de Ångströmlaboratoriets verkstad på Uppsala universitet där de får svetsa, svarva och gjuta föremål.

Robotprogrammering är en annan favorit i repris – nu utökad med verktyget Makey Makey som kan användas för att skapa musikinstrument, styra spel och mycket mer.

En annan nyhet på schemat är Ångströmlaboratoriets visualiseringslabb där tjejerna får utforska virtuella verkligheter och testa interaktiva program.

För mer information, se Teknikdagarna 2019 eller kontakta Katarina Garpenstrand, projektledare vid teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet på Uppsala universitet.

Teknikdagarna arrangeras av Uppsala universitet i samarbete med Sandvik Coromant och Wilhelm Haglunds gymnasium. Syftet med Teknikdagarna är att få fler högstadietjejer att intressera sig för tekniska och naturvetenskapliga ämnen samt välja dessa inriktningar på gymnasiet och i högre studier.

Anneli Björkman

Senast uppdaterad: 2023-08-04