Masterprogram

Masterprogram i materialvetenskap

Programmet är tvärvetenskapligt och bygger vidare på kunskaper från ett kandidatprogram i fysik eller kemi. Efter den första terminen som är gemensam för alla studenter följer en möjlighet till specialisering inom ett av områdena kvantmaterial, energirelaterade material och mjuka material. Inom de olika spåren ges möjlighet till fördjupning samtidigt som den tvärvetenskapliga karaktären hos ämnet materialvetenskap framhålls, bland annat i särskilda projektkurser.

Läs mer om Masterprogram i materialvetenskap, 120 hp

Masterprogram i biofysik

Biofysik är ett tvärvetenskapligt ämne mellan fysik och biologi, och programmet ger en grund för förståelse av komplexa molekylära biologiska system med hjälp av grundläggande fysikaliska begrepp och metoder. Denna tvärvetenskapliga insats sträcker sig över fyra institutioner vid Uppsala universitet, över fysik, biologi, kemi och teknik, som driver forskning inriktad på att reda ut struktur och dynamik i biologiska system.

Läs mer om Masterprogram i biofysik, 120 hp

Masterprogram i kvantteknologi

Masterprogrammet i kvantteknologi förbereder dig på att vara en del av den nya teknikrevolutionen. Du kommer att få expertis inom kvantfenomen och hur de används i den senaste tekniken baserad på optiska, elektroniska och magnetiska fenomen. Uppsala universitet erbjuder dig en internationell miljö med ledande experter, avancerad forskning i framkant och kontakter inom industrin.

Läs mer om Masterprogram i kvantteknologi, 120 hp

Senast uppdaterad: 2022-12-21