Karriär för Teknatstudenter

Att börja studera är starten på din karriär. Varför studerar du och vad är det du vill med dina studier? Välkommen till teknat karriärsidor. Här hittar du massor av tips och råd om din karriär. Personlig karriärvägledning får du om du kontaktar din studie- och karriärvägledare.

Livet efter examen - en seminarieserie
Möt alumner i samtal kring vad som händer efter examen. Varje seminarium fokuserar på ett av våra program.


 

Lyssna på studie- och karriärpodden
Fyra studie- och karriärvägledare berättar om vilken nytta du kan ha av dem och intervjuar studenter och alumner. Ta del av deras råd och tips.


 

Teknat Karriärvägledning på Facebook
Ta del av fler nyheter och tips från våra studie- och karriärvägledare på teknats karriärvägledningssida på FB
 

Karriärplanering

Kom igång redan från start! Din utbildning är inte frikopplad från det som kallas ”karriären” utan en viktig del av den. Läs om hur du planerar din karriär under studietiden

Det finns flera möjligheter att samla på sig erfarenheter och samtidigt tjäna lite extra pengar under studietiden. Som blivande ingenjör eller naturvetare är du redan intressant för arbetsgivarna. Läs om möjliga jobb under studietiden

Ditt nätverk är en stor resurs i karriärplaneringen. Genom ditt nätverk kan du lära känna personer som ska ge dig jobbet du vill ha. Vi ger dig tips på hur du bygger upp ett nätverk med stor potential att gagna din karriär.

Arbetsmarknad - kartlägg alternativen

Tips inför jobbsökandet

Här har vi samlat tips inför jobbsökandet och i samband med att du just fått ett jobb. Det är till stor del en sammanställning av länkar till externa sidor som kan ge dig den information du behöver. På sidan "Hitta jobbet" så ger vi dig värdefulla tips om den dolda arbetsmarknaden som garanterat är större än den som annonseras via platsannonser.

Hitta jobbet!

CV och personliga brev

Intervju

Löner och anställningsavtal

Senast uppdaterad: 2022-03-21